Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Wild Textiles. Grown, Foraged, Found

Alice Fox
Batsford, London 2022
ISBN 978 18 499 4787 9

Het is de bedoeling dat de lezer door dit boek ‘op een creatieve en duurzame manier meer bij de natuur betrokken wordt door textieltechnieken toe te passen met lokaal verzamelde, gevonden en gekweekte plantaardige vezels en materialen.’ Toe maar!

Inderdaad staat het boek vol met ideeën voor wat je met gedroogde plantendelen kunt doen: weven, vlechten, aan elkaar naaien, iets mee inpakken etc. Wat en hoe je het materiaal zelf kunt kweken – vlas, brandnetel en paardebloem bijvoorbeeld – komt aan de orde en ook welke planten uit de (moes)tuin je als basismateriaal kunt gebruiken: van het vergeelde blad van narcissen tot de jonge stengels van bramen. Technische maar vooral kunstzinnige aspecten komen ruim aan bod; de auteur is zelf textielkunstenaar. Ook andere kunstenaars die met plantaardig materiaal werken worden voorgesteld.


Aan de slag. Inspirerende voorbeelden genoeg om zelf te gaan experimenteren; kan die ellendige pitrus toch ook nog tot iets moois leiden. Het omslag van het boek is zacht fluwelig (mij is niet duidelijk wat dat met de inhoud te maken heeft) maar het voelt aangenaam. RMG

€ 23,09