Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Eeuwen woongeschiedenis in MUSEUMHUIZEN

De museumhuizen en hun interieurs behoren tot de mooiste huizen van Nederland. Elk huis representeert een andere periode en bouwstijl – de collectie toont ruim 500 jaar woongeschiedenis in Nederland. Uniek is dat je de huizen kunt ervaren zoals de oorspronkelijke bewoners dat ook deden: het meubilair mag gebruikt worden, kasten en deuren mogen open en u kunt door de tuin wandelen. Ontdek alle huizen en reserveer tickets op de website.

Korting € 2 op toegang tot alle museumhuizen van Hendrick de Keyser Monumenten. Gebruik het ticket ‘Onze Eigen Tuin’

www.museumhuizen.nl

GEMEENLANDSHUIS DIEMERZEEDIJK – AMSTERDAM
Het statige, door water omringde Gemeenlandshuis heeft een hal met prachtig stucwerk in Lodewijk XIV-stijl, een monumentaal trappenhuis en zalen met grote schouwen en uitzicht op de omgeving. Bijna 275 jaar was hier het Hoogheemraadschap gevestigd. Ontdek de zalen waar de raad en de dijkgraven vergaderden en dineerden en geniet van de prachtige tuin.

HUIS BONCK – HOORN
In Huis Bonck in Hoorn stap je zo de 17e eeuw binnen. Het interieur en de indeling van dit koopmanshuis zijn nog precies als toen. In Huis Bonck beleef je echt hoe het gezin hier destijds heeft geleefd. Er werd in dit huis gewoond en gewerkt. Dat de zaken goed liepen is te zien aan de vele versieringen: mooie geglazuurde plavuizen op de vloer en decoratieve tegels aan de muur.

HUIS BARTOLOTTI – AMSTERDAM
Dit unieke koopmanshuis aan de Herengracht was in de 17e eeuw al een bezienswaardigheid voor veel mensen en dat is nog steeds zo. Uniek is het prachtige stucwerk in rococostijl, de rijkversierde houten trap die het huis nog hoger doet lijken en de grote danszaal in het achterhuis. Het huis heeft een prachtige, diepe tuin met zicht op de grote danszaal en de achtergevel.

HUIS BARNAART – HAARLEM
Museumhuis Barnaart is een haast on-Nederlands stadspaleis met koninklijke allure. Het imposante ontvangsthuis van Willem Philip Barnaart was een van de meest bijzondere bouwopdrachten van die tijd. Het herbergt het gaafst bewaarde empire-interieur in Nederland. Het pronkvertrek is de ‘Gouden Salon’ met zijn buitengewoon rijke decoratie en de nog originele afwerking uit 1805.

HUIS POLMAN – NAGELE
De ingang van Museumhuis Polman is de achterdeur, precies zoals het vroeger ook was. De bezoeker ervaart hier hoe het is om tijdens de wederopbouw in de jaren ’50 in de Noordoostpolder te wonen. Een bezoek aan Huis Polman is voor velen een feest van herkenning.

VILLA RAMS WOERTHE – STEENWIJK
Achter de zwierige smeedijzeren toegangspoort ontdek je de grandeur van de villa Rams Woerthe. Deze imposante villa werd gebouwd in 1899 en is een bijzonder voorbeeld van de ‘Nieuwe Kunst’, de Nederlandse variant van de jugendstil of art nouveau. De villa heeft een prachtig bewaard interieur met wandschilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, een eikenhouten trappenhuis en gebrandschilderd glas. En in het prachtige park lopen de herten rustig te grazen.

HUIS VAN RAVESTEYN – UTRECHT
De vooruitstrevende en eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn ontwierp deze bijzondere villa. Hij creëerde zijn eigen variant op het Nieuwe Bouwen, met golvende lijnen en krullende vormen. De iconische ronde gevel met grote vensters geeft een gevoel van lucht en ruimte in de woon- en werkkamer. Zijn liefde voor functionaliteit en zijn achtergrond als architect bij de NS vind je overal terug: bijvoorbeeld in de aluminium plinten en de zwevende wandkasten en tafels.

HUIS VAN EYSINGA – LEEUWARDEN
Huis Van Eysinga is een 18e-eeuws herenhuis met chique stijl- en ontvangstkamers. Het huis is ingericht in de neoclassicistische Lodewijk XVI-stijl en werd gebouwd voor een van de meest aanzienlijke mannen van die tijd, Frans Julius Johan van Eysinga. De adellijke grandeur is duidelijk terug te zien in prachtig origineel stucwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren en in de mooie portretten van de familie.

HUIS DE QUACK – DEN HAAG
Huis De Quack is een van de eerste chique ‘rijtjeshuizen’ van Nederland. Architect en sierkunstenaar Jan de Quack kocht het pand in 1902 en verbouwde het ingrijpend volgens eigentijdse ideeën. Dit resulteerde in bijvoorbeeld een rijkversierde erker, een moderne traptoren in ‘industriële stijl’, een kamer-en-suite en een interieur versierd met bladgoud en prachtige hout- en marmerimitaties.

HUIS VAN MEERTEN – DELFT
Achter de imponerende natuurstenen voorgevel van Huis van Meerten van de bouwer-eigenaar en industrieel Lambert van Meerten ontvouwt zich een klassiek ‘Oudhollands’ interieur met hypermoderne voorzieningen als vloerverwarming, gaslicht en elektriciteit. Huis Van Meerten is een 19e-eeuws huis met een 17e-eeuwse sfeer. Overal in het interieur zijn prachtige bouwelementen verwerkt: consoles, houtsnijwerk, bedsteden, tegeltableaus en schouwen, gecombineerd met betimmeringen, mozaïekvloeren en glas-in-lood. Keramiek en Delfts porselein maken de verzameling compleet.

BUITENPLAATS BEECKESTIJN – VELSEN-ZUID
Beeckestijn is een van de weinige, grote 18e-eeuwse buitens in Kennemerland dat in zijn geheel bewaard is gebleven. Op deze imposante buitenplaats met pronkgevel in Lodewijk XIV-stijl, brachten rijke Amsterdammers de zomers door. Het drukke sociale leven van de stad ging hier buiten door: er werden gasten ontvangen, gedineerd en spelletjes gedaan. De collectie klassieke, geometrisch aangelegde tuinen rondom het huis zijn voor Nederland uniek.