Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin Herfst 2019

Bollen en knollen

Tuinieren is vooruitzien, in sommige gevallen zelfs wel een half jaar vooruit, bijvoorbeeld als het om bloembollen gaat. Want om in de lente te kunnen worden begroet door al die fraaie voorjaarsbloeiers is het noodzakelijk in de herfst de bollen en knollen te planten. Maar dan heb je ook wat om naar uit te kijken als de gure winter plaats gaat maken voor het prille voorjaar.

Dit nummer gaat over bollen en knollen in al hun interessante verschijningsvormen, over de brede reeks aan associaties die ze weten op te roepen, over de toepassingsmogelijkheden, over de eeuwenoude beplantingen rond de eerste steenhuizen tot de gekte die het sneeuwklokje losmaakt bij de ware verzamelaar, en over de veelvormige bosanemonen daar ergens tussenin.

Als de rokken van een bloembol laat dit nummer zich afpellen, waarbij we steeds verder tot de kern raken. We bespreken verleden, heden en zelfs de toekomst, gaan in op het gebruik van bloembollen in eigen tuin en openbaar groen en mengen praktische informatie met gedegen achtergrond, een vrolijk bollenmengsel indachtig.

Een bloembol is geen saai ondergronds groeisel, het is een belofte aan lengende dagen nu die zienderogen korten. U mag van ons hetzelfde verwachten.

De redactie

Kleinbloemige gladiolen Leo den Dulk – Bosanemonen Hans Kramer – De tuin in Leo den Dulk – Bollen knollen van A tot Z – Begonia sutherlandii Rose-Marie Gerritsen – Knolcapucien Peter Bauwens –Ontwerpen met bloembollen Anet Scholma – Botanische dahlia’s Brian Kabbes – Mollen Leo den Dulk – Aanstormend talent. Stationsgebied Nijmegen Mik van Even – Haarlems klokkenspel Heilien Tonckens –Opmars van de tulpen Arie Dwarswaard – Begonia’s Brian Kabbes – Mooi GOED – Tuinhelden. Alexander von Humboldt Karin Schacknat – De moestuin Jan Willem Mijs – Galanthomanie Rose-Marie Gerritsen –onzeeigenTUINpas – Tuinen Mien Ruys Conny den Hollander – Bollen, knollen en wortelstokken Brian Kabbes – Spartium junceum Jan Willem Mijs – Hydrangea, een selectie Sietske Metz en Micha Wieland – Tuinen over de grens. De stand in Engeland Christopher Bradley-Hole –Biologische bollenteelt Suzanne Meeuwissen – onze eigen Bol Redactie –Geloot – Klaproos Rose-Marie Gerritsen – Gelezen – Gekozen/Verwacht