Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin lente 2021

Aardse zaken

We gaan de diepte in, u bent onderhand niet anders van ons gewend. Deze keer doen we dat ook in de meest letterlijke zin. We verleggen de blik naar het normaal voor het oog verborgene en duiken onder het maaiveld.

We dalen af in de aardlagen, daar waar de bollen van tulpen en vogelmelk groeien en de basis vormen voor het plezier dat we er bovengronds aan gaan beleven, waar oca en yacon groeien en zaden geduldig wachten op een kans om te ontkiemen, een kans die misschien nooit zal komen.

De bodem is zo veel meer dan de korst waarop wij lopen en het medium waarin planten wortelen. Eerder is het een universum op zich waarin talloze organismen ieder op hun eigen manier de basis scheppen voor een vruchtbare wereld erboven. Oeroud en onverstoorbaar is de bodem er altijd geweest, schijnbaar onaantastbaar. Maar die schijn bedriegt. De bodem vraag om begrip en kennis, want net als een levend organisme is hij ook kwetsbaar en heeft zorg nodig. Door verstandig en respectvol gebruik laat de bodem zijn schatten zien en ons delen in zijn rijkdom.

De bodem waar alles begint en uiteindelijk ook weer eindigt.

De redactie

Botanische tulpen Leo den Dulk – Bollen en knollen van A tot Z. Ornithogalum nutans Rose-Marie Gerritsen – Onder het maaiveld Bas Ribbenak – De tuin in Henk Timmerman – Onze Eigen Tuin in 2021Aardnoot Brian Kabbes – Paulownia tomentosa Gert Fortgens – Verdiepte tuinen Rose-Marie Gerritsen – Onze Eigen Tuin wil u wat vragenTuinen Mien Ruys Conny den Hollander – Onderaardse oogst Peter Bauwens – Wonen in de kelder Anet Scholma – Mooi GOED Zwaan Kuiper – Euphorbia Brian Kabbes – Tuinen over de grens. Verscheidenheid in Oostenrijk Christian Kreꞵ – Doornik Natuurakkers – Karin Schacknat – Bladhaantjes Leo den Dulk – De moestuin Jan Willem Mijs – Romeins tuingereedschap opgegraven Gemma Jansen – Onze Eigen TuinpasChoisya Jan Willem Mijs – Tuinhelden. Margery Fish Alma Huisken – GelootOnmisbaar Leo den Dulk – Bidens Brian Kabbes – Nieuwe landschapsarchitectuur. Ecofield Anet Scholma – Klaproos Rose-Marie Gerritsen – GelezenGekozenVerwacht