Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin Herfst 2023

Knap werk

Met ambachtelijk wordt doorgaans bedoeld: volledig met de hand op originele en traditionele wijze gemaakt, meestal naar een oud recept door een handwerksman en niet in een fabriek. Toch, wat er niet allemaal ambachtelijk heet tegenwoordig. De ambachtelijke bakker en slager zijn bekend, maar ambachtelijke steenbakkerijen? In een ambachtelijke keuken maak je ambachtelijk eten – dat is in rust geproduceerd en bereid eten. Maar wat nou weer een ambachtelijke tuin is? Daar krijgen planten de tijd uit te groeien tot volwassen exemplaren en mogen bomen groot worden.
Hulde aan het ambacht. Wij laten vakmensen in dit herfstnummer hun kennis en kunde met u, lezer van Onze Eigen Tuin delen. Hoe doen zij het en wat valt er van deze deskundigen te leren. Bijvoorbeeld dat werken met het juiste materiaal en gereedschap belangrijk is en dat details bij de bouw van een goede pergola er toe doen.
Natuurlijk kun je met je groene vingers ook zo maar wat aanrommelen, gewoon omdat dat leuk is. Heggen vlechten van snoeihout, tuinmuurtjes bouwen van oude bakstenen, een pad leggen met brokken beton – en wat is er bevredigender dan zelf planten vermeerderen uit zaad, stek of pit. Hoewel, ook dat kun je aan de vakman overlaten.

De redactie

Herfsttijloos Brian Kabbes – Vormsnoei van fruitbomen Jan Holwerda – Bollen knollen van A tot Z. Cyclamen hederifolium Rose-Marie Gerritsen – Oogbonen of cowpeas Peter Bauwens – GelootDe Flora Batava Leo den Dulk – Groene vingers Onno Bakker – Tuinhelden. Simon Doorenbos Deyke Jannink – Plant een pit Bas Ribbenak – Tuinfotografie Modeste Herwig – Kruisspin Leo den Dulk – Tuinen over de grens. Groen Ierland Peter Stam – Details doen er toe Anet Scholma – Corydalis ochroleuca Onno Bakker – Diepe tijd, het werk van Jennifer Tee Isabelle Bisseling – Onze Eigen TuinpasDe moestuin Jan Willem Mijs – Hennep in cultuur Karin Schacknat – Gebruik snoeihout Henk Timmerman – Mooi Goed Zwaan Kuiper – Bonsai Anita van der Wal-Zuurbier en Bruno Wijman – Op pad … in Kwade Hoek, GoedereedeTuinen Mien Ruys Conny den Hollander – Blauwdruk Marloes Duyker – TuinvragenRosa ‘Nevada’ Jan Willem Mijs – Ambachtelijk kweken Brian Kabbes – Klaproos Rose-Marie Gerritsen – GelezenGekozenVerwacht