Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Klaver in gazon

Halverwege de zomer verschijnen er grote de plakkaten klaver in mijn tuin, bestaande uit twee soorten, geel en wit. Ik heb dit jaar nog geverticuteerd, maar geen mest toegevoegd  omdat het te droog was. Ik tuinier op zandgrond in de kop van Drenthe. Ik wil graag van de klaver af. Moet ik nu  handelen, en wat moet ik dan doen? Of moet ik wachten tot voorjaar, en wat moet ik tegen die tijd doen?

Klaver verwijderen uit het gazon kan inderdaad het beste door verticuteren, wat gedaan kan worden wanneer het gras niet te nat is. Voorkomen dat de klaver weer terugkomt is een kwestie van geregeld onderhoud. Zeker op zandgrond is het zaak regelmatig te bemesten met een goede biologische gazonmest. Volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Ook kan de structuur van de toplaag verbeterd worden door in het groeiseizoen enkele malen een dunne laag compost over het gras te verspreiden. Op deze manier zou het moeten lukken weer een mooi gazon te krijgen!