Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Dutch Landscape

Alexandra Tišma & Han Lörzing
nai010 publishers, Rotterdam 2023
ISBN 978 94 620 8789 7

Dutch Landscape is een uitgebreide introductie en naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over het Nederlandse landschap, volgens de omslag ook voor studenten en professionele gebruikers.

Ontstaan en geschiedenis van het Nederlandse landschap, de verschillende soorten landschappen, de gelaagdheid van het landschap en de invloed van de mens worden beschreven in 9 hoofdstukken vol relevante illustraties en kaartjes. Natuurontwikkeling, stadslandschappen, parkarchitectuur en de openbare ruimte komen aan de orde. De auteurs beschrijven de keuzen die werden en worden gemaakt bij de vormgeving van het landschap, bij landwinning, landbouw, stadsplanning en -uitbreiding, watermanagement, natuur en recreatie. Dit alles in het overvolle Nederland met zijn druk op de schaarse ruimte en de noodzaak het milieu niet verder te belasten.

Het boek, geschreven in het Engels, leest prettig. De vormgeving is helder, fris en uitnodigend. Achterin het boek wordt een aantal plaatsen beschreven die de lezer zelf kan gaan bezoeken om te bekijken waarom het Nederlandse landschap zo divers en interessant is en ook waarom het nooit af zal zijn. Ik ben enthousiast geworden! OB

€ 34,90
prijswijzigingen voorbehouden