Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

De eetbare siertuin

Pascal Garbe en Didier Willery
Noordboek, Gorredijk 2022
ISBN 978 90 5615 870 5

Dat siertuin en nutstuin niet per se gescheiden eenheden hoeven te zijn weten echte tuiniers natuurlijk allang. Maar het is niet slecht daar af en toe weer eens nieuwe ideeën voor aangereikt te krijgen. Garbe is directeur van de Jardins Fruitiers de Laquenexy, Willery beheert de collectie van 8.500 plantensoorten en cultivars van de Jardin Le Vasterival. Samen beschrijven ze 1.000 planten die mooi en eetbaar zijn, met eerst aandacht voor het tuinontwerp, plantencombinaties en het gebruik in de keuken. Ze maken onderscheid tussen ‘eetbare planten die ook mooi zijn’ en ‘mooie planten die ook eetbaar zijn’. Fruitbomen en klimmers komen langs, kleinfruit en curiositeiten als Japanse peterselie en Mioga-gember, en bontgekleurde vaste en eenjarige groenten. Kruiden, specerijen en wilde eetbare planten sluiten het eerste deel af. Omdat de moderne keuken steeds meer vegetarisch wordt is de belangstelling voor eetbaarheid van planten uit de siertuin groter geworden. Hier worden heel veel planten behandeld die niet of nauwelijks als eetbaar bekend zijn, in een mooi assortiment. Met recepten van beroemde koks! LD

€ 24,90